Karierni sejmi malce drugače

Objavljeno v Blog

V luči trenutne situacije po svetu se marsikateri iskalec zaposlitve znajde v slepi ulici. Kaj nam ob vseh možnih omejitvah glede zbiranja in potovanja sploh še preostane?

V zadnjih mesecih smo bili primorani iti v korak s časom in tehnologijo na več področjih, med drugim tudi na področju šolanja in zaposlovanja. Ob poplavi sodobnih platform za video komuniciranje je korak dlje na tem področju storil tudi trg zaposlovanja. Karierni sejmi so že vrsto let priljubljeni tako med iskalci zaposlitve kot tudi delodajalci. Namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. V klasični obliki so sicer ponavadi potekali na večjih sejemskih prireditvenih prostorih, zdaj pa se selijo tudi na splet.

Bistvo kariernih sejmov je, da lahko iskalci zaposlitve v nekaj urah na istem prostoru spoznate toliko kadrovikov iz različnih slovenskih podjetij, kot jih sicer s klasičnim prijavljanjem in povabili na osebne razgovore verjetno ne bi imeli priložnosti v več mesecih. Kadroviki pa imajo priložnost v živo srečati najrazličnejše profile iskalcev zaposlitve ter navezati stik s tistimi, ki jih delo v njihovem podjetju zares zanima. Dobitna kombinacija za obe strani torej.

Zakaj bi se sploh udeležil_a spletnega kariernega sejma?

  • Imam priložnost, da preverim, katera podjetja trenutno zaposlujejo
  • Lahko vidim, po katerih poklicih je trenutno največ povpraševanja
  • Brezplačno dostopam do novih znanj, ki jih ponujajo spletna predavanja
  • Imam priložnost za neposreden stik z delodajalci kar od doma
  • Lahko dobim izkušnjo prvega zaposlitvenega razgovora
  • Pridobim kontakte podjetij, v katerih bi v prihodnje želel_a delati
  • Ker bo na kariernem sejmu poseben kotiček, namenjen mladim iskalcem zaposlitve
  • Ker bo prisotnih več kot 50 podjetij, ki iščejo nove kadre

Tako kot na klasični razgovor za delo je tudi na karierni sejem dobro priti pripravljen in informiran, katera podjetja se bodo predstavila na njem. Pozanimaj se o podjetjih ter izberi tista, ki zaposlujejo tvoj kader. Spimpaj svoj življenjepis in izpili svoj 30-sekundni pitch, s katerim boš kadrovika prepričal_a,  da si ravno ti prava oseba za delo v njihovem timu.

Zdaj imaš edinstveno priložnost, da se kariernega sejma udeležiš kar od doma – virtualno. Portal Mojedelo prireja 18. karierni sejem Mojedelo, ki bo 22. 10. 2020. Za več info odklikaj na njihov naslov: http://kariernisejem.com/

Iskalci zaposlitve, še posebej mladi, dobro vemo, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, ko si začetnik in še nimaš veliko delovnih izkušenj. Neskončno pošiljanje prijav za delo ter iskanje skritih delovnih mest je naporno delo, na karierni sejem pa so kadroviki pridejo prav z namenom, da najdejo nove, tudi sveže kadre za svoja podjetja in morda bodo v množici opazili ravno tebe. Če potrebuješ pomoč bodisi pri pisanju CV-ja bodisi pri definiranju svojih kariernih ciljev in pripravi udarnega pitcha, se nam pridruži na projektu Most, da skupaj zgradimo mostove do zaposlitve.