Bi imel_a družbo, medtem ko iščeš službo?

Objavljeno v Blog

Si želiš novih znanj in dodatnih veščin? Ali pa posodobiti svoj življenjepis z novimi kompetencami in dodatkom kreativnosti? Ko pomisliš na prihodnost, kje se vidiš? Ali veš, kako si določiti cilje in zakaj je to pomembno? Vsa zastavljena vprašanja lahko povežeš s Projektom Most. Nudimo ti podporo (družbo) v timu strokovnih mladinskih delavcev, kjer soustvarimo varen prostor za raziskovanje osebnih življenjskih želja, oblikovanje kariernih ciljev in lažji dostop do prvih stikov z delodajalci. Projekt se izvaja od marca 2020 in v njem je bilo do sedaj vključenih 22 mladih brezposelnih. Udeleženci so prepoznali vrednost podporne skupnosti in že uspešno gradijo osebne poslovne zgodbe. Ker v  skupino udeležencev sprejmemo omejeno število ljudi, imamo več možnosti za individualno delo in fokus na posameznika. *POZOR! Sodelovanje pri projektu Most lahko vodi k izboljšanju samopodobe, kompetenc in veščin ter doda vrednost vsakemu iskalcu službe.* Skozi različna usposabljanja naslovimo teme, ki so ključne za izboljšanje rezultatov na področjih, ki so za vas resnično pomembna.

Zakaj bi se sploh pridružil_a projektu Most?

– Da okrepiš svoje znanje in s tem izboljšaš svojo vrednost na trgu dela.

– Da ugotoviš, da nisi sam_a na tej poti iskanja službe.

– Brezplačno dostopaš do vsebin, ki so vredna več kot 1000€.

– Ker je to najboljša in najvarnejša investicija v lasten socialni kapital.

– Ker s sodelovanjem pridobiš zkušnjo prvega zaposlitvenega razgovora.

– Ker lahko na ta način poiščeš priložnost za prvi stik z delodajalci.

Trenutno se z udeleženci srečujemo preko spletne platforme Zoom, ko pa bo omogočeno in usklajeno z vladnimi odloki, pa nadaljujemo z izvajanjem programa v živo.

V mesecu februarju odpiramo nova prosta mesta za udeležbo v skupini Projekta Most! Če si želiš novih znanj in veščin, ki te celostno oplemenitijo pri izzivu iskanja zaposlitve, ti Projekt MOST nudi brezplačno pomoč in podporo. Če si mlad_a brezposeln_a med 15. in 29. letom starosti, te prijazno vabimo, da si zagotoviš svoje mesto. Z novimi usposabljanji v projektu začnemo marca.

Za več informacij nam piši na irena.ivnik@zmst.si, obišči našo spletno stran www.kljucni-izziv.si ali nam sledi na Instagramu (@zmstrbovlje). Veseli bomo tvojega sporočila!