Iščeš delo?

Večina se nas prej ali slej znajde v situaciji, ko je potrebno poiskati službo. Redki so tisti srečneži, ki uspejo dobiti delo še preden so dejansko zaključijo šolanje, a tudi njim ni nič podarjeno – pač so se znašli malo prej kot ostali. Ko si postavljen pred dejstvo, da bo treba »špuknt u roke«, se ti zazdi, da sploh ne veš kaj storiti, kam se obrniti, kje gledati.

Včasih je bilo še toliko težje, saj so prosta delovna mesta bila objavljena zgolj na tabli pred vhodom zavoda za zaposlovanje, vsake toliko časa še v kakšnem časopisnem oglasu. Danes je mnogo lažje, saj imamo na voljo več različnih načinov iskanja dela, samo izbrati moramo, kaj nam najbolj ustreza. In se seveda ustrezno pripraviti. In predstaviti. In imeti malo sreče. Ampak to je že zgodba za drugič. Danes vam predstavljamo različne načine iskanja dela ter njihove prednosti in slabosti.

Zavod za zaposlovanje

Na prvem mestu je seveda potrebno predstaviti vsem znano inštitucijo, ki se ukvarja s posredovanjem del in delovne sile. Območne službe Zavoda so razporejene po vsej Sloveniji,

prosta delovna mesta objavljajo tako na oglasnih deskah v poslovnih prostorih kot tudi na spletu. Prednosti zavoda so številne: možnost iskanja delovnih mest po lokaciji ali po ključnih besedah, pokrivajo celotno Slovenijo, možnost pridobitve subvencij za zaposlovanje, raznovrstni delodajalci (od mikro podjetij do mednarodnih firm). Za brskanje po delovnih mestih ni potrebna prijava na zavod ali registracija na spletni strani. Slabost zavoda je ta, da so objavljena delovna mesta velikokrat dejansko že zasedena (delodajalec objavi delo zgolj zaradi zakonskih obveznosti).

Spletne zaposlitvene platforme

Teh je iz dneva v dan več, najbolj znani in aktualni sta MojeDelo in MojaZaposlitev, poseben ponudnik pa je CareerJet. Pri iskanju prostih delovnih mest po ključnih besedah oziroma kraju dela nam ta zaposlitveni brskalnik namreč ponudi povezave do vseh aktualnih objav prostih delovnih mest, ki ustrezajo zahtevanim kriterijem. Prednosti tovrstnih strani so številne, še največja med njimi pa je možnost dnevnega obveščanja o novih delovnih mestih, ki ustrezajo vaši izobrazbi, izkušnjam, zahtevam (za to možnost je potrebna registracija pri posamezni spletni platformi).

HR agencije

HR agencije (ang. human resources; kadrovske agencije), kot so denimo Manpower, Adecco ali Trenkwalder, so še ena alternativa zavodu za zaposlovanje, ki pa delujejo na precej podoben način. Delodajalec pri njih objavi prosto delovno mesto oziroma pove, kakšen kader potrebuje, agencija pa nato med iskalci dela, ki so prijavljeni v bazo, izbere najbolj ustreznega. Razgovore in vse ostalo tako opravljaš pri agenciji, ne neposredno pri delodajalcu. Prednost je v tem, da te agencija sama kontaktira, kadar ustrezaš prostemu delovnemu mestu.

Družbena omrežja

Twitter in Facebook sta dandanes pomembni orodji pri iskanju dela, saj ima mnogo podjetij oziroma delodajalcev svoje profile na teh omrežjih, kjer objavljajo aktualna delovna mesta. Najpomembnejše družbeno omrežje pri tem je LinkedIn, saj gre za specializiran social network, namenjen prav poslovnemu mreženju, iskanju zaposlitve, novih kontaktov in poslovnih priložnosti. Prednosti tovrstnega iskanja zaposlitve je ogromno, najbolj izstopajo preprosto mreženje in pridobivanje novih kontaktov, takojšnja objava delovnega mesta ter možnost seznanjenja z delodajalci preko njihovega profila.

Karierni sejmi

Zadnjih nekaj let je v Sloveniji moč zaslediti karierne sejme, to so prireditve sejemskega stila, kjer se na posameznih stojnicah predstavijo slovenski (lahko tudi tuji) delodajalci, ki že iščejo novo delovno silo ali pa bodo v bližnji prihodnosti zaposlovali. Največji tovrstni sejem vsaj enkrat letno priredi portal MojeDelo. Prednosti: enkratna priložnost za iskalce dela, saj lahko v živo spoznajo potencialne delodajalce, imajo možnost takojšnjega razgovora, lahko opravijo različna testiranja (npr. psihološka), se udeležijo izobraževalnih delavnic ter najpomembneje – se mrežijo. Slabost tovrstnih sejmov je le v tem, da delodajalci ne pokrivajo vseh področij zaposlovanja; večinoma so na sejmih prisotna proizvodna in telekomunikacijska podjetja.

Razpisi, projekti

Alternativna možnost iskanja dela so tudi razni razpisi in projekti, ki jih največkrat razpisujejo javne ustanove ali pa kakšna večja podjetja, ki s tem ponujajo pripravništva. To so odlične priložnosti za nabiranje dodatnih izkušenj, četudi na koncu ne uspeš dobiti dela; vseeno si spoznal način dela, se v procesu sodelovanja pri projektu naučil kaj novega in najpomembneje, prišel si do novih poznanstev, ki ti lahko v prihodnosti koristijo. Eden tovrstnih projektov je tudi Ključ, ki s svojimi izzivi nudi nove možnosti za mlade iz zasavske in savinjske regije.

Piše: Nuša Koritnik