Ključevci na študijskem obisku v Rimskih termah in Thermani Laško

En sklop projekta Ključ predstavlja tudi obisk lokalnih podjetij, kjer se mladi na neformalen način spoznavajo z delom v podjetju in mrežijo z delodajalci. Z obiski želimo, da iskalci zaposlitve v sproščenem duhu spoznavajo delovno okolje, način dela in zaposlovanja v določenem podjetju ter da izgubijo strah pred delodajalci.

In tako smo se podali … na prvi malo večji študijski obisk. Obiskali smo dve večji turistični instituciji v regiji, in sicer Rimske terme in Thermano. V toplih dopoldanskih urah smo se zadnji torek v maju mladi iz Trbovelj in Laškega zbrali pred Rimskimi termami. Sprejel nas je Tomaž Jastrobnik in nam že na začetku opisal svojo izkušnjo z delodajalcem in razgovorom za delo, nato pa smo prisluhnili kadrovnici Suzani Srdić, ki nam je podala par nasvetov pri pisanju življenjepisa in pojasnila, da je pri prijavah za delo pozorna predvsem na vsebino. Oba predstavnika term sta si vzela čas in z nami v kavarni poklepetala v sproščenem vzdušju. V nadaljevanju smo si ogledali še eno izmed sob, bazenski kompleks in del medicinskega centra, na koncu pa smo spoznali še zgodovino Rimskih term v njihovem muzeju.

S pozitivnimi vtisi smo zapustili Rimske Toplice in se odpeljali slabih 10 kilometrov do Thermane v Laško. Na recepciji Zdravilišča Laško nas je pričakala Nina Pader Topole, skrbnica prireditev in odnosov z javnostmi v podjetju. Najprej smo si ogledali sobo, prilagojeno osebam s težavami pri gibanju, nato pa smo se podali še v kongresni center ter se sprehodili skozi wellness center in spoznali različne praske wellness sprostitev, ki jih izvajajo. Tudi Nina nam je zaupala prve izkušnje z delom v Thermani in nam predstavila marketinški vidik dela v večji turistični instituciji.

Kar prehitro sta minila oba obiska, ki sta nam vsaj malo razkrila pogled v delo Rimskih term in Thermane ter mladim iz Trbovelj in Laškega omogočila, da se med sabo bolje spoznajo in izmenjajo izkušnje. V obeh podjetjih smo dobili kar nekaj koristnih informacij, spodbudnih besed in nasvetov, ki bodo mladim pomagali pri iskanju zaposlitve in jim pri tem dali dodaten zagon in samozavest. Verjamemo, da je sproščeno vzdušje mladim omogočilo vpogled v delovno okolje malo drugače, da bodo na razgovor lahko odšli bolj sproščeni ter prepričani vase in v svoje sposobnosti.

 

Nika Teraž, članica projektne skupine na laško, rimske topliKljuča iz Društva Šmocl Laško