Ko se odločiš za projekt MOST, se v resnici odločiš zase.

Objavljeno v Blog

Naravna potreba človeka je, da se uči, spreminja in raste. Človek, ki ostaja na mestu, ne izkorišča svojega potenciala. Ta potencial je skrit v njegovi notranjosti in čaka na aktivacijo.

Se kdaj tudi tebi zdi, da ostajaš na mestu, v tebi pa se skriva potencial za nekaj več? Te spremljajo sanje o boljših pogojih, o prijazni spodbudi in uvidu tvoje moči?

Pogrešaš veter v svojih perutih, jasno nebo in sončne dni? Tako, kot je mlada ptička rojena za svobodno letenje in izkušnjo čutenja vetra, se tudi ona, tako kot ti, znajde v vmesnem obdobju – ko še ni prepričana v moč svojih peruti – potrebuje zgolj varen prostor zavetja in spodbude, da povsem utelesi svojo svobodno naravo. Vseh tistih ptic, ki so že leta izkušene letalke, ne moremo primerjati z našo mlado ptičko v vmesnem obdobju. Ker vsi razumemo, da je prav to obdobje ključno za njen razvoj. Če ji namenimo dovolj pozornosti in smo vmes spodbudni in potrpežljivi… lahko v daljavi zdaj opazimo…. Glej, kako zdaj krasno leti!

»Sama sem se Mostu pridružila zgolj iz radovednosti in želje po druženju. Pogrešam družbo mladih, ki so v podobnem, prehodnem življenjskem položaju med notranjimi in zunanjimi pritiski iskanja zaposlitve. Z zavedanjem, da sem lahko v projektu vključena brez, da bi bila v sodelovanje na kakšen način prisiljena, mi ta svoboda vliva občutek varnosti. Projekt mi zagotavlja prostor, da sem tu našla svoje mesto in lahko vzamem tisto, kar je zame pomembno. Plus projekta ni le osebna rast in odkrivanje še neznanih plasti sebe, vendar tudi konkretna akcija – želim si in naredila bom, verjamem, da lahko – zdaj čutim, da se zmorem vključiti na trg dela in svojo vrednost ponuditi svetu. Hvaležna sem, da imam priložnost sodelovati s podobno mislečimi ljudmi, ki mi nudijo konstantno podporo in moje namere vzamejo resno.«

– Izjava 23-letne udeleženke Mosta, ki tudi tebe vabi, da se pridružiš projektu za mlade nezaposlene, stare od 15-29 let.

Most edinstvena priložnost, da konkretiziraš svoje vrednote, potrebe, želje in cilje – in da tudi na karierni ravni prevzameš odgovornost za svoje življenje.

Si predstavljaš, da bi strah in negotovost obdobja iskanja zaposlitve zamenjali občutki varnosti s konkretno izkušnjo iskrene podpore? Si predstavljaš izkušnjo vodenja zunanjih strokovnjakov in interakcij z drugimi ljudmi, ki so prehodili prav to isto pot, na katero se zdaj podajaš ti? Kakšen bi bil občutek, če bi skupina ljudi brez vsakršnega obsojanja sprejela vse tvoje občutke in zagate, ki te spremljajo ob tej poti? Ki bi resnično znala razumeti nezavidljiv položaj mladih v vedno bolj negotovi družbi in ti na tem mestu iskreno podala roko?

Zavedamo se, da je včasih prav dejstvo, da ti sodelovanje v projektu Most ponujamo brezplačno in te prijazno vabimo k vključitvi, lahko zastrašujoče in negotovo samo po sebi. Res nikjer ni »trika«? Ali me bojo sprejeli? Se bom v skupino vključil_a? Sem sploh primeren_na?

Ne glede na tvoj položaj, če si mlada brezposelna oseba, stara od 15-29 let, te ekipa Most ponovno iskreno vabi, da se nam pridružiš. Verjamemo, da lahko ogromno dobiš zase ter mnogo tudi daš – vsi smo v tem skupaj. Zberi pogum in se odloči zase.

Za več informacij pri vključitvi nam piši na irena.ivnik@zmst.si