MOST za mlade brezposelne vabi nove člane!

Objavljeno v Blog

»Če si že v procesu iskanja zaposlitve, je večja verjetnost, da boš pri tem uspešnejši.« (udeleženka projekta Most, izsek iz intervjuja)

Če si mlada brezposelna oseba, ti MOST nudi brezplačno mentorsko podporo. Vabimo te v edinstven program, ki krepi samozavest na osebnem in kariernem področju.  Zate smo pripravili skrbno organizirane aktivnosti, ki te podprejo na vseh področjih življenja, program pa te še posebej opolnomoči, da pogumno in kompetentno vstopiš na trg dela.  

Zavedamo se, da je odločitev k pridružitvi k projektu ni najlažja – da bi ti jo olajšali, smo intervjuvali udeleženko projekta MOST. Sama pravi, da bi se, če bi imela priložnost, k MOSTU pridružila še enkrat, projekt pa bi priporočila tudi drugim.

Intervju z udeleženko

Zakaj si se odločila za Projekt Most? Kaj ti je bilo pri projektu všeč?

Za projekt Most sem se odločila, ker sem trenutno brezposelna oseba z družino, ki končuje magisterij iz mikrobiologije. Približuje se mi čas, ko bom začela iskati resno redno zaposlitev in ne samo občasno delo preko študentske napotnice.

Kaj ti je bilo pri projektu všeč?

Pri projektu mi je bila najbolj všeč energija udeležencev in ljudi, ki so delali z nami. Bili so pozitivni, nasmejani, dobro so nas vodili skozi naloge in nas spodbujali. Bili smo sprejeti, čisto vsi, takšni kot smo, nobenih predsodkov ni bilo. Po večini smo se projekta udeležili bolj sramežljivi, tihi. Ampak smo v dobrem vzdušju vrednem zaupanja, kjer si se lahko predstavil, se pokazal takšen kot si, vsi dobro sodelovali.

Meni je bil najbolj všeč del delavnic, kjer spoznavaš sebe in razmišljaš kaj v življenju si sploh želiš. Delavnica o motivaciji in delavnica o uporabi programa, kjer lahko narediš kreativni življenjepis.

Bi ta projekt priporočila tudi drugim mladim? Se ti zdi koristno, da bi tudi oni imeli to izkušnjo takšne podpore?

Projekt bi priporočila mladim brezposelnim, zaradi uporabnih tematik, ki lahko koristijo vsakomur. Med vsemi predstavljenimi temami zagotovo najdeš nekaj, kar ti pripomore pri doseganju ciljev v življenju. Da zrasteš osebnostno, da si malo razčistiš kaj želiš. Če si že v procesu iskanja zaposlitve (jaz nisem), je večja verjetnost, da boš pri tem uspešnejši. Ker se tekom projekta naučiš bolj samozavestno pristopiti, se predstaviti in imaš spodbudo, zaradi katere si še bolj aktiven pri iskanju. Tudi v naši skupini je bilo kar nekaj udeležencev, ki so tekom projekta dobili službo.

Kaj bi rekla, da si iz tega projekta pridobila?

Jaz osebno sem dobila novo potrditev, da sem v redu in sem lahko sprejeta takšna kot sem. Da sploh nisem tako tiha kot sem mislila. In da sem lahko tudi ustvarjalna. Ko bom iskala službo in imela razgovore, bom bolj samozavestno nastopila pred delodajalcem kot pred udeležitvijo projekta Most. Že pred projektom sem delala na osebnostni rasti, projekt me je pri določenih vsebinah zopet spomnil na to in mi pomagal do dodatnega zaupanja in spoznanja, da vsak zmore doseči tisto kar si želi in za kar se je pripravljen potruditi. Da je pomembno imeti cilj in držati fokus.

V primeru, da osebo z željo po pridružitvi, spremljajo dvomi…. Kaj bi ji sporočila?

Tudi če si bolj plah, ni panike. Tudi sama se po mojem mnenju uvrščam v to skupino. Ob dobrem vzdušju ne ostaneš tiho in odrinjen na rob. Če pa ne želiš sodelovati in komentirati, te tudi nihče ne prepričuje in sili.

Bi se za projekt odločila še enkrat, če bi imela možnost? Se ti je zdela to dobra poteza? 

Za projekt bi se odločila še enkrat. Upam, da se bomo z ekipo in sodelujočimi v prihodnosti še imeli priložnost sestati v živo in imeli kakšno delavnico, ki na daljavo ni prišla toliko do izraza.

Udeleženka projekta Most je želela ostati anonimna.
Iskreno se ji zahvaljujemo za deljenje svoje izkušnje!


Če bi se tudi ti želel_a pridružiti projektu, nam piši na irena.ivnik@zmst.si.
Mesta so omejena.