NAPOVEDUJEMO: Foto in računalniški tečaj

V sklopu projekta Kjuč se v mesecu aprilu začenjajo nova usposabljanja: tečaj fotografije ter Excel in Word – napredno.

Ali radi fotografirate in to počnete pogosto? Mogoče fotografirate kar s telefonom? Ali pa imate doma čisto ‘ta prav’ fotoaparat, pa še niste povsem raziskali vseh funkcij in se poglobili v njegov način uporabe? Ste že kdaj fotografirali v studiu? Kakšno imate osebno fotografijo v vašem življenjepisu ali na vašem facebook profilu? Si mogoče želito novo, bolj profesionalno, slikano v studiu?
Če ste si na vsaj dva zgornja vprašanja odgovorili z da, potem si kar zabeležite v koledar FOTO TEČAJ, s pričetkom 25. aprila ob 15:00 v Mladinskem centru Trbovlje. Znanje o fotografiranju vam bo predajal Mitja Ličar, ki ima več letne izkušnje s področja fotografiranja in sodeluje z RTV Slovenija, svetovno znano revijo National Geographic Slovenija, različnimi znani osebnostmi in podjetji. Najprej boste ponovili osnove fotografiranja, sledi fotografiranje predmeta in porteta, nato pa še osnove urejanja vaših fotografij. Slikanje bo potekalo tudi v fotografskem studiu in zunanjem okolju. Vsi udeleženci dobijo vsaj eno fotografijo v digitalni obliki, ki jo lahko uporabijo za svoj življenjepis/Facebook/Linkedin, itd. Delavnice bodo potekale v sproščenem in kreativnem slogu, zato vabljeni vsi, ki čutite malce strasti, želje do fotografiranja in novih veščin.
Potrebno znanje: Ni omejitev
Potrebna oprema: Kompaktna ali DSLR kamera

PRIJAVE DO 22.4.2018 NA: irena.ivnik@mct.si

Vsi smo se vsaj enkrat v življenju že srečali s programom Word ali Excel. Sama sem se z njima kar pogosto srečevala v srednji šoli, ko sem morala pisati kakšne seminarske naloge. Osnove sem nekako osvojila (vsaj tako sem mislila), za kaj več pa sem vedno spraševala sošolko, ki je obvladala. Takrat sem si mislila, da mi to znanje ne bo kaj preveč koristilo v življenju. Sedaj pa spoznavam, da mi vedno bolj koristi njuna uporaba (predvsem v službi), kar si ne bi nikoli mislila. Si tudi ti misliš, da ti to znanje ne bo nikoli koristilo? Premisli še enkrat, kajti mogoče se motiš. Lahko se ti zgodi, da se enkrat znajdeš v podobni situaciji kot sem se jaz, ko sem se morala ponovno učiti osnov worda in excela.
Zato je EXCEL IN WORD USPOSABLJANJE enkratna priložnost za poglobitev znanja na tem področju. Z mentorjem Darjanom Bunto bomo ponovili osnove in nato skupaj delali na praktičnih primerih (tabele, grafi + uporabne funkcije). Vabljeni vsi željni znanja, vsak torek v mesecu aprilu ob 9:00, z začetkom 3.4.2018.
Potrebno znanje: Ni omejitev
Potrebna oprema: Prenosni računalnik

PRIJAVE DO 1.4.2018 NA: irena.ivnik@mct.si

 

Če mislite, da je bolje ležati doma na kavču, kot priditi na naše delavnice, se spomnite te misli: “LIVE as if you were to die tomorrow, LEARN as if you were to live forever.”

Se vidimo!

 

Irena Ivnik