Pet razlogov, zakaj se je smiselno pridružiti projektu Most

Objavljeno v Blog

…če si mlada brezposelna oseba med 15.-29. letom starosti:

1. Ker ni ravno enostavno. Mhm, štekamo to. Zato ti pa pišemo.

Priznamo, da imaš prav. Tudi nam je jasno, da je trenutni položaj mladih na prehodu v odraslost – in vsem, kar to obdobje prinese (iskanje sebe, službe, varnosti …) precej zahteven izziv. Odločitve o karieri niso bile nikoli enostavne, še najmanj pa danes, v času konstantnih sprememb pri zaposlitvah, poklicih in življenjski karieri. Spreminjaš se ti, spreminja se družba – po eni strani toliko zahtev, po drugi strani pa občutek totalne prepuščenosti samemu sebi. No, točno o tem govorimo tudi mi.

2. Zares ti želimo pomagati.

Zate smo ustvarili brezplačni program. In ne, to ne pomeni, da ni kvaliteten – to pomeni le, da je dostopen tebi, da se nam pridružiš! Tu smo, da ti pomagamo spremeniti negotovosti in probleme v priložnosti za učenje na področju iskanja zaposlitve in grajenja tvoje prihodnje kariere. Skupnost, podpora, razumevanje in konkretna pomoč: kaj potrebuješ ti: definirati cilje? Premagati ovire? Nabrati koristne informacije? Najti delodajalca ali morda le nekoga, ki te res razume?

3. Torej – brezplačno je in enostavno poteka preko spleta.

Smo to že omenili? In ne, ne bomo samo pisali življenjepisov in se ukvarjali z retoriko – jasno nam je, da so izbire v karieri povezane s CELOTO – s celim človekom. Z vsemi možnimi blokadami, strahovi, upi, sanjami, skritimi željami … Ne vidimo torej le tvoje brezposelnosti, tega čudnega »vmesnega« položaja, menimo, da si veliko več od tega. Zanima nas, kdo si in kako si sicer. Si ok? Pridružiš se nam lahko ne glede na položaj, v katerem si trenutno – vzamemo te srečnega_o ali  izgubljenega_o – skratka z vsem, kar je ali bo, in še s tistim vmes. Usposabljanja trenutno izvajamo preko Zooma, vsi pa držimo pesti, da se kmalu lahko vidimo tudi v živo.

4. Zmoreš: z zaupanjem in aktivnostjo.

Četrti razlog za pridružitev projektu Most je, da te konkretno naučimo temeljnih veščin in kompetenc, ki jih potrebuješ za vodenje kariere (in kako se na to pot v začetku podati) – s tem pa odpremo vrata za nove izzive, pozitivno naravnanost, odprtost, radovednost in samozavest, vztrajnost. Morda pa je strah pred neuspehom in zavrnitvijo vendarle manjši, kot se včasih čuti navznoter.

5. Ker je prvi korak vedno najtežji in vse se začne z namenom.

Verjamemo, da si to priložnost zaslužiš. Ker ti je vedno, v vsakem trenutku, ne glede na to, v kakšnem življenjskem položaju se znajdeš, dovoljeno začeti znova. Danes je nov dan za nove odločitve. Dovoli si, da Življenje pride k tebi – sprejmi priložnosti, ki so ti ponujene. Korak odločitve je vedno najtežji, potem pa se ostalo odvija skoraj avtomatično. Tudi za uspeh je potrebno sprejeti priložnost.

Saj veš: to, kar narediš danes – od tega je odvisen tvoj jutri. Naše povabilo je brez pomena, če ga ne spremlja tvoja odločitev in zaveza sebi. Naredi prvi korak. Piši nam na irena.ivnik@zmst.siin si zagotovi svoje mesto v projektu.

Avtorica prispevka: Tjaša Golob