Podjetno v svet podjetništva za Hrastnik, Radeče in Trbovlje

Objavljeno v Novice Ključ

Si tudi ti kot številni mladi prišel v začarani krog iskanja zaposlitve in se ta krog kar vrti in vrti, ustavi pa nikoli, da bi naredil korak ven iz njega? Kar nekaj vas bo, na žalost, odgovorilo z DA.

Z letom 2015 se je začel izvajati eden od ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje in sicer Podjetno v svet podjetništva Hrastnik-Radeče-Trbovlje (PVSP HRT).

Imaš poslovno idejo in jo želiš uresničiti in ne veš, kako bi jo razvil, uresničil in jo ponudil na trgu? Ta program spodbuja nastajanje novih podjetij in delovnih mest, pri čemer ni nobenih omejitev pri starosti in izobrazbi.

Kot udeleženka tega programa, vam iskreno priporočam prijavo nanj, saj je to odlična odskočna deska za nadaljevanje, tako zaposlitve, dobiš lahko ogromno novega znanja, ki ti bo prišel še kako prav in ti tudi pomagal pri iskanju poti iz začaranega kroga, kot tudi za začetek svoje lastne podjetniške poti.

Izbrani kandidati sklenejo delovno razmerje za čas štirih mesecev, ki jih v celoti namenijo za razvoj svoje podjetniške ideje in nabiranju znanj za lastno podjetniško pot. Delo poteka v okviru ekipe, ki si med seboj podaja svoje znanje in izkušnje na zelo visoki ravni. Mentorji so tam in ti še kako pomagajo pri ustvarjanju svojega poslovnega načrta, kar pa je tudi tvoj zaključek programa PVSP. S to osnovo veliko lažje začneš kovati svojo pot do lastne zaposlitve.

V občini Radeče je prijavni rok za PVSP že potekel. Nova skupina udeležencev je z delom začela 1.1. 2017. Za občino Radeče je to edina skupina za to leto, ki bo vključena v program. Za občino Trbovlje in Hrastnik  pa trenutno podatkov o prijavnih rokih še nimamo. Ko bodo objavljeni razpisi vas bomo o tem obveščali tudi na naši spletni strani.

 

Piše: Taja Metličar