Prebudi svoj karierni potencial

Objavljeno v Blog

Pot iskanja zaposlitve mnogim mladim predstavlja težko preizkušnjo. Je to posledica izključujoče družbe, ki mlade diskriminira? Mar ne zaupajo v svoje že obstoječe kompetence? Ali pa jim zgolj primanjkuje informacij za uspešno integracijo v trg dela? Je ključ v mreženju in večanju socialnega kapitala?

Odpirajo se vprašanja o lastnih hrepenenjih in željah – »Kaj je tisto, kar si želim v življenju početi?«, »Ali sem človek za to službo?« … Kakšna je moja profesionalna identiteta, s katero se samozavestno predstavljam?« na poti pa se srečajo tudi z vsakdanjimi ovirami … »Kje najdem motivacijo?« »Kako optimiziram svoje notranje počutje?« »Kako napisati prošnjo za zaposlitev?« »Kaj naj vključim, da se bo povečala možnost, da pritegnem pozornost delodajalca? …

Navedenih je nekaj ključnih vprašanj, ki jih naslavlja PROJEKT MOST. Ker si prizadevamo, da bi mladi uspešno odgovorili na zastavljena vprašanja in ključne kompetence prenesli konkretno v prakso, smo razvili model usposabljanj, ki rešuje izzive mladih ob vstopu na trg dela.

Če se soočaš z občutki negotovosti in te pestijo dvomi o lastnih sposobnostih – naj te opomnimo, da so te občutki popolnoma normalen odziv ob pripravi na potovanje po neutečenih poteh.

Samoraziskovanje, odgovarjanje na identitetna in karierna vprašanja vsekakor ni najlažja naloga, je pa ena ključnih točk življenjske refleksije, ki pomembno soustvarja tvoje odločitve v prihodnosti. Investicija vase – svojo osebno in poslovno rast je darilo, ki ga lahko podariš sam_a sebi.

Znanje in kompetence, povezane z zavestjo o sebi, zahtevajo svoj čas in energijo. Projekt MOST tako prestavlja edinstveno brezplačno priložnost, varen prostor, kjer stopiš v stik s svojo notranjo močjo in načrtuješ svoje poteze, ki z vsakim korakom boljšajo tvojo samopodobo.

Če si želiš novih znanj in veščin, ki te celostno oplemenitijo pri izzivu iskanja zaposlitve, ti Projekt MOST nudi brezplačno pomoč in podporo. Če si mlad_a brezposeln_a med 15. in 29. letom starosti, te prijazno vabimo, da si zagotoviš svoje mesto.

Za več informacij nam piši na irena.ivnik@zmst.si, obišči našo spletno stran www.zmst.si in nas za inspiracijo sledi na Instagramu (zmstrbovlje). Veseli smo te!