Spletni marketing

Vabljeni na delavnico spletnega marketinga v Mladinski center Trbovlje, 30.5. in 31.5. od 14.ure do 20.ure!

V dveh dneh se bomo bližje spoznali z digitalnim komunicirajem, analitiko in odnosi s strankami na družabnih omrežjih, imeli bomo tudi video delavnico: od Instagram zgodb do Facebook live prenosov ter govorili o e-novicah in sporočilih za javnost in spremenjenih algoritmih Facebooka in nagradnih iger.
Predstavljena nam bodo sodobna orodja za digitalno komuniciranje in organizacijo kampanj, ki jih bomo uporabljali tudi na tečaju: spoznali bomo orodja Slack in Google Docs za skupinsko delo. To so nepogrešljiva orodja za razumevanje digitalnega komuniciranja. Poudarili bomo tudi pomen varnosti in rabo gesel (Last Pass). Na prvem predavanju bomo postavili ali uredili Facebook stran in izdelali strategijo komuniciranja. V orodju Google Forms in Microsoft Forms bomo izdelali anketo in kviz (oboje je primerno orodje za analizo strank ali nagradne igre).
Twitter, Facebook in Instagram kot orodje odnosov s strankami (CRM): Spoznali bomo primere dobrih praks in načrtovali vsebinsko kampanjo za družabna omrežja. Pripravili bomo kampanjo, komunikacijsko strategijo in določili ustrezno občinstvo. Orodja, ki jih bomo spoznali: Tweetdeck, Crowdtangle in Buffer za načrtovanje ter analitiko objav na družabnih omrežjih.
Posvetili se bomo tudi Instagram zgodbam in Facebook Live prenosom. Naučili se bomo osnov urejanja video posnetkov v orodju Adobe Premiere in objavili video na vseh omenjenih kanalih. Posneli in objavili bomo tudi 360 stopinjski video.
Naučili se bomo uporabljati Mailchimp: učinkovito komuniciranje z e-novicami in sporočili za medije. Odprli bomo Mailchimp račun in spoznali orodja za pošiljanje e-novic (Yet Another Mail Merge in Microsoftovo rešitev z razpredelnicami). Poudarili bomo pravila dobrih e-novic in sporočil za javnost. Napisali bomo objavo za javnost in e-novico o dogodku, oboje v skladu z začrtanimi aktivnostmi v predhodnih predavanjih. Spomnili bomo na novo evropsko uredbo GDPR, ki jo marketingarji morajo poznati.
Pripravili bomo nagradno igro za Instagram in natančno opredelili navodila in pravila. Štartali bomo plačljivo kampanjo za Facebook oglaševanje in razmislili o ustreznem ciljanju glede na ciljno občinstvo. Naučili se bomo, kako verificirati Facebook in Instagram stran in razložili, zakaj je modra kljukica ob profilu sploh uporabna. Posvetili se bomo nedavnim spremembam Facebook algoritma, in razmislili, kako se temu čim bolje prilagoditi.

Matej Praprotnik

Delavnico vodi Matej Praprotnik – Vodja digitalnih storitev. Nekoč jutranji voditelj in urednik oddaj Odbita do Bita ter Frekvenca X, zdaj pa vodja razvoja digitalnih storitev na Radiu Slovenija. Štipendist programa Inovacijsko novinarstvo na Univerzi Stanford v Kaliforniji tvita pod vzdevkom @praprotnix.


Pridi, da skupaj osvojimo svet spletnega marketinga!

 

Delavnica je brezplačna!
OBVEZNE PREDHODNE PRIJAVE  DO 28.5. NA: irena.ivnik@mct.si