Strokovno izobraževanje v kuhinji

V okviru projekta Ključ vas vabimo na 40-urni tečaj kuhanja, ki bo potekal na Srednji šoli Zagorje pod vodstvom Mojce Omahne in Tea Gosaka. Tečaj se začne v ponedeljek, 23.10. 2017, ob 14.00 (vsako srečanje bo trajalo 4h) in bo predvidoma potekal ob ponedeljkih in torkih do 28.11. 2017.

Datumi: 23., 24.10., 6. in 7. 11., 13. in 14. 11., 20. in 21.11, 27. in 28. 11.

Izobraževanje je brezplačno in je osnova za morebitno opravljanje Nacionalne poklicne kvalifikacije.

Udeleženci naj bodo oblečeni v belo majico in predpasnik ter obuti v varno obuvalo.

Kompetence, znanja in veščine, ki jih bo kandidat pridobil:

  • pozna vrste kuhinj ter opremo,
  • očisti živila,
  • pripravi živila,
  • pripravi preproste hladne začetne jedi, juhe, jušne zakuhe in vložke, enolončnice,
  • sodeluje pri pripravi mesnih jedi,
  • pripravi enostavne zelenjavne jedi, priloge, solate,
  • pripravi enostavne sladice,
  • pripravi hitro hrano, pice,
  • pripravi servirno posodo in pripravljene jedi za izdelavo porcije,
  • vzdržuje osebno urejenost in higieno kuhinje,
  • upošteva navodila za varno delo.

 

Obvezne prijave (do 18.10. 2017): katra.kozinc@mct.si