Usposabljanje: Finančno opismenjevanje mladih

Slovenski in svetovni mediji vse več pozornosti posvečajo finančnemu opismenjevanju. Tudi mlada generacija se vse bolj zaveda, da za uspešno kariero in boljše življenje ni dovolj, da si uspešen v poklicu, za katerega si se izobraževal.

Zanemarjanje osebnih financ se velikokrat odraža v finančnem stresu oziroma finančnih težavah posameznikov, ki prepozno odkrijejo, da se je z urejanjem lastnega budžeta potrebno ukvarjati načrtno in pravočasno. V veliki meri smo odvisni od vedenja, kako si postaviti finančne cilje, varčevati, skrbeti za svoje prihranke, voditi svoje izdatke. Na svoji poti v samostojnost sprejemamo nekatere najpomembnejše finančne odločitve v svojem življenju (ustvarjanje družine, najemanje stanovanjskega posojila, začetek varčevanja za pokojnino …), zato postaja nujnost pridobiti znanja, kako ravnati z denarjem.

Pripravljamo delavnico, kjer boste pridobili osnovna znanja, kako oblikovati lastni proračun in voditi svoje izdatke, kako zaslužiti, kako varčevati, kako se ustrezno zavarovati, kako racionalno kupovati, zakaj je treba plačevati davke ter kako proaktivno delovati v družbi. Vodja delavnice je Gabrijela Blaznek.

 

Delavnica se začne v torek, 12.9., ob 12. uri v Klubu MCT, nadaljnje informacije in urnik dela boste dobili na prvem srečanju. Delavnica je namenjena mladim brezposelnim osebam, starim med 18 in 29 let.

Obvezne prijave tu.