Zadnji klic za mlade brezposelne

Objavljeno v Blog

Projekt Most zadnjič sprejema nove člane – res je – mesta so omejena! Če si mlada brezposelna oseba, stara med 15 in 29 let… Prosim, pozorno beri naprej! Morda je prav naš projekt tisto, kar zdaj resnično potrebuješ!

Iskreno – med nami in tabo, ki to bereš – Projekt Most je najboljša poteza, ki jo lahko narediš v vmesnem obdobju, ko iščeš zaposlitev. Je edinstvena priložnost, ki odpira vrata v nov svet. Nudi ti družbo sebi podobnih vrstnikov (ki so trenutno v isti situaciji brezposelnosti) in mentorsko podporo izkušenih strokovnjakov, s katerimi imaš možnost aktivnega sodelovanja. 

Projekt Most je nastal prav zato, ker se zavedamo pomembnosti vmesnega obdobja med (ne)zaposlenostjo. To vmesno obdobje ni brezpredmetno, ni zavržen, nepomemben čas. Prav nasprotno – ta čas je lahko izjemno dragocen za pridobivanje ključnih kompetenc, povečanje samozavesti in občutenja skupnostne podpore, ki je potrebna, da narediš korak v svet zaposlitve.

Pot iskanja zaposlitve je v tem času težka preizkušnja. V zameno za tvoj čas ti ponujamo brezplačen program usposabljanj, ki bil na tržišču sicer vreden več kot 1000 €, in te bo spodbudil, da v življenju narediš naslednji korak.

Od lastnega samopoznavanja in določanja ciljev pa vse do pravega stika z delodajalci ima projekt zaradi svojih plusov tudi svoje omejitve. Število udeležencev v projektu je namreč omejeno! Pomembno nam je, da se ti posvetimo tudi na osebni ravni, kar je ob prevelikem številu udeležencev nemogoče. Ustvarja se NOVA SKUPINA, v kateri je na voljo le še nekaj prostih mest – za prijavo imaš čas do 20. marca. No, tako. Samo, da veš. Le beri naprej!

Res je čisto drugače, če imaš okrog sebe izkušene ljudi, ki ti pomagajo uvideti LASTNO VREDNOST na trgu dela. Kdo sem? Kaj je tisto, kar lahko resnično ponudim? V čem sem dober_a? Kaj si potihem želim, pa ni nemogoče? Če ne bi imel_a omejitev, kakšno karierno pot bi si izbral_a?

Projekt Most daje poudarek tudi osebni rasti. Saj nam je že vsem jasno, da se osebno življenje tesno povezuje s kariernim – pomembna je naša samozavest (ki je odvisna od naših kompetenc), kako sami sebe vidimo in kaj si o samih sebi mislimo. Pri tem včasih potrebujemo nekaj pomoči.  Projekt Most je prav v ta namen posebej strukturiral svoj program, ki te opremi z vsakdanjimi ključnimi kompetencami, ki ti bodo služile ne le v osebnem življenju, temveč tudi na tvoji profesionalni poti.

Pridruži se novi skupini mladih točno takšnih, kot si ti! Verjemi nam, čisto vsi se v sebi srečujemo s preprekami, strahovi in omejitvami. Naj te ta popolnoma človeška lastnost ne zaslepi tako, da te ustavi. Izkoristi zadnjo priložnost v tem letu in se prijavi.

Naj te spet opomnimo, čas imaš do 20. marca, mesta pa so omejena! Zagotovi si svoje mesto že danes.

Še to: ob koncu usposabljanja pridobiš tudi uradno potrdilo z vsemi pridobljenimi kompetencami. Potrdilo je dobra referenca pri prijavah za delovno mesto.

Naj te preveč razmišljanja ne ustavi. Če projekt začutiš, se prijavi. Zelo te bomo veseli. Za več informacij smo ti na voljo e-naslovu : irena.ivnik@zmst.si

Želimo ti vse dobro. Se vidimo!

Ekipa Projekta Most