ZAKAJ PRITI NA PODJETNIŠKE MEET UP-E?!

Podjetniški meet up?! Kaj to sploh je & kaj tam počnejo/počnemo?

V Zasavju več organizacij – Katapult d.o.o., RRA Zasavje, Mladinski center Zagorje ob Savi, Punkt cc, FB skupina Kamerad in Mladinski center Trbovlje že dve sezoni organiziramo t. i. Zasavske podjetniške meet up-e. Namen teh dogodkov je izobraževanje, mreženje med udeleženci ter povezovanje izkušenih in novih podjetnikov ter tistih, ki o podjetništvu šele razmišljajo in zbirajo informacije.  Zasavski podjetniški meet up-i imajo vedno vnaprej določeno tematiko in potekajo na različnih lokacijah v Zagorju ali Trbovljah.

 

In kaj imaš TI lahko od tega?

  1. Greš iz svoje cone udobja

Zbereš pogum in tudi brez podpore kolegov prestopiš vrata nove organizacije (npr. Punkta ali mladinskega centra v Zagorju, Katapulta in mladinskega centra v Trbovljah).

  1. Brezplačna nova znanja in informacije

Vsi dogodki so za kogarkoli brezplačni. Vsak dogodek je v prvem delu izobraževalne narave, kjer gostimo uspešne posameznike in predstavnike podjetij, ki na določeno temo predavajo ter odgovarjajo na vsa vprašanja iz publike. Do sedaj smo se učili že o marketingu, Kickstarterju, o prodoru na tuje trge itd.

  1. Mreženje

Nikoli ne veš, kje lahko spoznaš koga, ki bo s tabo delil zanimivo informacijo, ti pomagal odpreti vrata za tvoj razvoj ali ti ponudil sodelovanje. Zato investiranje svoje energije v mreženje, spoznavanje novih ustvarjalnih ljudi, ne zgolj podjetnikov, ni nikoli stran vržen čas.

  1. Srečanje s podjetniki

Če si študent proti koncu študija, iščeš zaposlitev ali si želiš novih izzivov z zamenjavo službe, je to idealno mesto za neformalno srečanje z lokalnimi podjetniki, za navezovanje stikov z njimi. Da jih ne srečaš prvič, ko imaš pri njih razgovor za delo. Predvsem pa lahko spoznaš, kaj vse v Zasavju obstaja, kaka podjetja se tu razvijajo, s kom vse sodelujejo, pa za nekatera mogoče še slišal/a nisi.

  1. Razvoj podjetniške ideje

Mogoče že razmišljaš o svoji podjetniški ideji in na podjetniškem meet up-u lahko srečaš mlade in mlade po srcu, ki razmišljajo podobno, lahko svoje ideje preveriš pri izkušenih podjetnikih. Mogoče pa se že tu rodijo nadgradnje idej in nastanejo zametki start up-ov.

  1. Starostne omejitve ni

Na podjetniških meet up-ih se srečujemo ljudje vseh starosti, različnih poklicev. Medgeneracijskih razlik ne zaznavamo.

  1. Kdor išče delo, hitreje najde službo

Dela je povsod dovolj, le videti in prepoznati ga je treba.

 

Razlogov je še mnogo več, vendar ti predajamo možnost, da seznam dopolniš sam/a. Zato te že sedaj spodbujamo, da zbereš pogum in se nam pridružiš na septembrskem podjetniškem meet up-u, ki bo četrtek, 14. 9., ob 18.00, tokrat v klubu Mladinskega centra Trbovlje.

 

Foto: RD