Zavod za zaposlovanje financira delovni preizkus tudi za mlade brezposelne

Preizkus na delovnem mestu povezuje zaposlovalce in iskalce zaposlitve, podobno kot to počnemo v okviru našega projekta Ključ v okviru izzivov. Zavod za zaposlovanje na podlagi javnega povabila vabi k sodelovanju podjetja, ki lahko preizkusijo kandidate, ki so vključeni v evidence na ZRSZ, za zaposlitev v obsegu 100 delovnih ur oz. največ 1 mesec.

Gre za podoben princip kot so izzivi v okviru projekta Ključ, ko ima delodajalec v daljšem časovnem obdobju možnost, da posameznega kandidata bolje spozna, spozna, kako se znajde v delovnem okolju, kako deluje v kolektivu.

Delodajalec v okviru tega sodelovanja dobi plačano mentorstvo v znesku 206,00 € za posameznega kandidata, kandidat pa dobi povrnjene stroške za prevoz in dodatek za aktivnost. Delovni preizkusi morajo biti končani najkasneje do 31.10. 2017 oz. do porabe sredstev.

Kot pravi Katarina, ki se je v preteklosti vključila v delovni preizkus v Mladinskem centru v Zagorju: »Na ta način sem imela v enem mesecu možnost spoznati cel spekter aktivnosti in področju, na katerih so v MC ZoS aktivni, sodelovala sem pri procesu načrtovanja, izvedbe in evalvacije dogodkov. Predvsem mi je bilo všeč, ker sem bila enakovredna članica tima in so upoštevali tudi moje predloge.«

Za več informacij klikni tu.

 

Piše: Rada Drnovšek

Foto: Internet