Že slediš svoji zvezdi Severnici?

Objavljeno v Blog


MOST
ti daje čas in prostor, da najdeš svojo pot. Pridruži se – skupaj so(ustvarjamo) nova ozvezdja.

Zvezda Severnica je tista točka na nebu, ki te usmerja na tvoji življenjski poti. Je unikatna, edinstvena točka, ki je ustvarjena samo zate. Je tvoja notranja navigacija, tvoje glavno življenjsko vodilo. Če pozorno poslušaš svojo notranjost, nekaj globoko v tebi zaznava, ali si na poti, ki jo usmerja tvoja zvezda Severnica ali ne. Če je tako, se tvoja notranjost iskreno nasmiha, če pa te veter s tvoje poti rahlo odnaša, te notranjost opozarja na druge načine. Utrinjajo se želje, prebliski, ideje, sanje, fantazije in upi, ki nosijo sledi zvezde Severnice. Morda pa je v tvoji notranjosti preveč dogajanja, da bi slišal_a signale, ki ti jih pošilja tvoje nezavedno – kar pa je v hrupnem svetu pričakovanj nekaj povsem normalnega.

Morda ti je ob branju besedila že jasno – zvezda Severnica je prispodoba za tvojo življenjsko vizijo, ki je sestavljena iz tvojih temeljnih vrednot, želja in potreb. Tvoja vizija narekuje tudi tvoje konkretno življenjsko poslanstvo, če tem šepetom nameniš dovolj svoje  pozornosti, da se ti razkrijejo skrivnosti notranjosti. Vse te informacije ti pomagajo pri postavljanju ciljev za tvojo osebno in karierno življenjsko pot.

Morda pa do teh »skrivnosti« (še) nimaš dostopa in se sprašuješ, če imajo besede, kot so »vizija« ali »poslanstvo« sploh svoj smisel. Res je – živimo v družbi z zelo realnimi omejitvami, kjer je razprava o viziji in poslanstvu zadeva privilegija. Projekt MOST za mlade brezposelne verjame, da bi mladi potrebovali več spodbude v smeri, ki ta privilegij podarja vsem, ki si tega želijo – vabimo te, da se MOSTU brezplačno pridružiš.

Če bi obstajalo pravilo, da lahko resnično dosežeš tisto, kar si želiš, brez vseh omejitev, ki jih pozna tvoj um – kaj bi si vzel_a zase, če si resnično iskren_a sam_a s sabo?

Aktivni koraki, ki jih na poti izkušaš in odločitve, ki jih na tej poti sprejemaš, vsa »počivališča«, ki si jih ob poti izbiraš, niso naključna. Vsi dogodki so usmerjeni na pot do tvoje zvezde Severnice. Zvezda te zvesto vodi, ne glede na to, ali jo poznaš ali ne.

Mnogo ljudi pa si nikoli ne vzame časa – da bi se ob temni noči z namenom ustavili, in na nebu iskali tisto točko, ki pot razsvetli in pozna navodila za konkretne naslednje korake. Pogosto smo preveč zaposleni in omejeni z pritiski zahtev »moram«, da bi svojo pozornost namenili lahkotnosti ideje »želim si« in »izbiram«.

Morda je tudi to pismo tvoj znak na poti do tvoje zvezde Severnice.
Če se ti ob tem zapisu porajajo vprašanja ali utrinjajo močna čustva,
je morda to glas tvoje notranjost, ki si želi, da se nam pridružiš.

Na Mostu, projektu za mlade brezposelne, stare od 15-29 let, imamo še nekaj prostih mest. Izkoristi to priložnost in dodaj svojo zvezdo v našo skupno zgodbo. Za več informacij nam piši na irena.ivnik@zmst.si.